1 min

Tags in dit artikel

, ,

Ontwikkelaar Jagex Software gaat naast games ontwikkelen ook games uitgeven, dit maakte baas Mark Gerhard bekend in een interview. De ontwikkelaar, vooral bekend van Runescape, is al druk op zoek naar ontwikkelstudio’s die mee willen helpen aan het project.

"Deze nieuwe ambitie is iets waarin we willen groeien en we zijn momenteel op zoek naar meer getalenteerde ontwikkelstudio’s die zich in de online ruimte willen vestigen, om deze op de markt te zetten." zegt Mark Gerhard Later in het interview brengt hij ook nog grotere plannen naar voren, namelijk om hiervoor een complete divisie op te zetten.

Jagex Software heeft nu al meer dan 400 werknemers in dienst, maar is toch aan het kijken om nog meer ontwikkelaars aan te trekken. Zo willen ze op grotere schaal gaan werken om games van goede kwaliteit af te leveren.

Gerhard zegt in het interview gebruik te willen maken van de opgedane ervaring als ontwikkelaar, om zo ook vele en kwalitatief goede games te gaan uitgeven. Wanneer Jagex Software de eerste game als uitgever zal uitgegeven is nog niet bekend.