1 min

Microsoft is begonnen met het versturen van uitnodigingen voor de Microsoft Office 2011 Beta voor Mac OS X.

Informatie over de nieuwe bètaversie is echter nog niet beschikbaar, gezien deelnemers automatisch akkoord gaan met een non-disclosure agreement waardoor ze niets bekend mogen maken. "De Office for Mac 2011 beta is gesloten voor publiek, wat betekent dat alle Office 2011-functies en -tools geheim moeten blijven", zo staat in de brief.

Microsoft gaf in mei de derde bètaversie van Office 2011 uit. Deze versie bevatte nieuwe splashscreens, pictogrammen en kleine tweaks aan verschillende werkbalken en ribbons.

Office for Mac 2011 zal overigens alleen Word, Excel, PowerPoint en Outlook bevatten. Voor Outlook, dat erg veel op de Windows-variant lijkt, is het de eerste keer dat het op Mac OS X verschijnt. Naast Outlook dat terugkomt naar de Mac voegt Microsoft ook VBA-ondersteuning weer toe.

Daarnaast kan Office for Mac 2011 meerdere personen aan één document laten werken en kan het documenten delen via SharePoint, SkyDrive en andere webapplicaties.

Microsoft meldt dat de nieuwe officesuite voor Mac OS X nog voor het kerst beschikbaar moet komen. Een exacte datum verschijnt in de herfst.