Gisteren, woensdag 18 augustus rond de klok van 12:00 werd bij de SIDN de 4 miljoenste .nl domeinnaam vastgelegd. Het ging om de domeinnaam tomgoesusa.nl.

Nederland doet het helemaal niet slecht in verhouding tot de internationale domeinnaam markt. Nederland staat op de vierde plaats in een reeks van 250 landen die hun domeinnaamextensie in de verkoop hebben.

Nederland moet alleen Duitsland (.de) 13,7 miljoen, Verenigd Koninkrijk (.uk) 8,5 miljoen en China (.cn) 7,6 miljoen domeinregistraties voor zich dulden. Als we kijken naar het aantal domeinnaamregistraties per inwoneraantal dan staat Nederland met bijna 1 domeinnaam op 4 inwoners op een duidelijke eerste plaats.

Roelof Meijer, Algemeen Directeur bij SIDN: "Ieder jaar worden er wereldwijd weer records gevestigd in internetgebruik. Het aantal Nederlanders dat toegang heeft tot het wereldwijde web groeit ook ieder jaar nog. Van 85% in 2006 naar 93% in 2009 (Bron: CBS). Omdat het daarnaast relatief eenvoudig is een .nl-domeinnaam te registreren,.nl tot één van de veiligste ccTLD’s ter wereld behoort en onze registrars een uitgebreid pakket aan aanvullende diensten aanbieden, is het .nl-domein zo’n succes. Dagelijks worden nu zo’n 2800 nieuwe domeinnamen geregistreerd. Netto groeit het .nl-domein met 1600 domeinen per dag, naar verwachting wordt dan ook binnen enkele jaren de 5-miljoenste .nl-domeinnaam geregistreerd."