1 min

Mozilla maakte deze week officieel bekend dat het bedrijf geen iPhone-versie gaat ontwikkelen van de internet browser Firefox. Wel zal het bedrijf zich gaan richten op de verdere ontwikkeling van de Firefox Home-applicatie.

Mozilla vertelt op de weblog dat er te veel technische en logistieke beperkingen zijn die het moeilijk maken om de Firefox-browser te maken voor de iPhone. Daarnaast vermeldt Mozilla dat Firefox een ander programeertaal heeft voor webbrowers, dan die Apple vereist voor webbrowsers in iOS. Dat is ook één van de redenen waarom Mozilla gestopt is met het ontwikkelen van Firefox voor Windows Phone 7. Maar het bedrijf is wel bezig met het ontwikkelen van een andere mobiele browser, genaamd Fennec. Deze browser draait op MeeGo en Android.

Firefox Home is een applicatie die het bedrijf eerder dit jaar uitbracht, waarmee je op de iPhone toegang hebt tot je browserhistorie, bookmarks en geopende tabbladen uit Firefox. Verder wil Mozilla de applicatie ook geschikt maken voor de Blackberry en Symbian-toestellen. Daarnaast onderzoekt het bedrijf of een iPad-versie van de applicatie kan worden ontwikkeld.