1 min Applications

Mozilla brengt Firefox naar iOS

Een bestuurder van Mozilla heeft op Twitter aangegeven dat de Firefox-browser naar Apple’s mobiele besturingssysteem iOS zal komen. Mozilla bracht in het verleden al wel applicaties uit, maar weigerde door de limitaties van iOS om een volledige browser te ontwikkelen.

"We moeten zijn waar onze gebruikers zijn, dus we gaan Firefox naar iOS brengen," meldt Mozilla’s bestuurslid Lukas Blakk op Twitter. Met de bekendmaking van Blakk lijkt het een kwestie van tijd voordat Firefox op iOS beschikbaar komt. Vooralsnog onthield Mozilla zich steeds van deze stap, omdat het de onderliggende technologie van de browser van Apple niet zelf mag ontwikkelen.

Ontwikkelaars van browsers moeten gebruikmaken van Apple’s eigen WebKit-engine en dat was onoverkomelijk voor Mozilla. Voor zover bekend is Apple’s houding betreffende web engines niet veranderd en zodoende zal Mozilla vrede moeten hebben met hetgeen WebKit te bieden heeft. Mozilla hanteert voor de desktopversie van Firefox de Gecko-engine, die werd ontwikkeld door Netscape en nu in het beheer van Mozilla is.

Bron:Twitter