Beyond Good and Evil werd in 2003 uitgebracht voor de PC, Xbox, GameCube en PlayStation 2, maar werd volgens velen totaal ondergewaardeerd. De game zou een zeer boeiend verhaal en goede muziek bevatten. Ondanks de middelmatige verkopen is de game nu als een cult-hit te bestempelen. In 2011 zal er een HD-remake van de game uitgebracht worden.

De game zal in de basis hetzelfde zijn als die uit 2003, maar de graphics zouden een grote make-over hebben gehad. Zo zijn de karaktermodellen totaal opnieuw gemodelleerd, de soundtrack opnieuw gemodelleerd en de textures worden vernieuwd. Ook zal de mogelijkheid tot het vrijspelen van Trophies en Achievements worden toegevoegd. Hiermee wordt in ieder geval alvast duidelijk dat de game op de Xbox 360 en PlayStation 3 wordt uitgebracht.

Volgens eerste commentaren van journalisten die al aan de slag konden met een vroege versie van de game, zouden de graphics indrukwekkend veel beter zijn geworden.

Beyond Good and Evil mag zich scharen in het rijtje HD-remakes dat de komende tijd uit zal komen. Zo werd eerder al bekend gemaakt dat Shadow of the Colossus, ICO en Stranger’s Wrath opnieuw worden uitgebracht.

Hoe het echter zit met de reeds aangekondigde opvolger, Beyond Good & Evil 2, is onbekend.