3min

Tags in dit artikel

, , , ,

Microsoft wist vorig jaar tijdens de E3 alle aandacht op zich gericht, omdat het bedrijf als enige een werkende next-gen console kon laten zien. Nu alle ogen dit jaar gericht zijn op Nintendo en Sony, moet Microsoft op een andere manier uitpakken en dat doet het bedrijf met grote games en remakes van klassiekers.

GTA komt naar de Xbox 360
De opmerkelijkste game die voor de Xbox 360 gaat verschijnen is toch wel Grand Theft Auto 4. De controversiële spelserie was tot nog toe de eerste paar maanden altijd exclusief voorbehouden aan de PlayStation, maar daar komt nu verandering in. Het spel komt in oktober 2007 op de markt voor de Xbox 360 en de PS3 en Rockstar zal voor de Xbox 360 exclusieve content maken die via Xbox Live verkregen kan worden.


Andere grote games die nog op stapel staan zijn een vervolg op de succesvolle RPG Fable 2 en een tweede deel in de Forza Motorsport serie. Vooraf werd er gedacht dat Microsoft Halo 3 als joker zou inzetten tegen het geweld van Sony en Nintendo, maar dat bleek niet het geval. Microsoft gaf nauwelijks aandacht aan het spel. Het enige wat het bedrijf liet zien was een trailer aan het einde van de persconferentie en de melding dat het spel ergens in 2007 op de markt zal komen.

De oudere speler moet zich weer jong voelen
Naast alle grote games die het bedrijf liet zien, wil Microsoft ook veel aandacht besteden aan har Live Arcade service. De softwaregigant heeft daarom deals gesloten met bedrijven als Konami, Midway, Sega en Namco.
Als gevolg van deze deals zullen er dit jaar spellen op Live Arcade verschijnen als Ms. Pac Man, Paperboy, Dig Dug, Sonic the Hedgehog en Root Beer Tapper.

HD DVD speler gaat strijd aan met Blu-ray speler van de PlayStation
Het gevecht tussen de nieuwe generatie mediaformaten verplaatst zich ook naar de consolemarkt, want Microsoft liet weten dat het de reeds aangekondigde HD DVD speler rond de kerstdagen dit jaar op de markt zal brengen. Het is niet duidelijk of de games op den duur ook op dit formaat uitgebracht gaan worden, maar gezien de alsmaar beter wordende kwaliteit van games lijkt dat niet onwaarschijnlijk.


Een andere accessoire die waarschijnlijk dit jaar nog gaat uitkomen is een draadloze headset.

Microsoft wil grote voorsprong op concurrenten
Microsoft heeft dus grootse plannen en benadrukte dat, door een onaangekondigde toespraak van Bill Gates. Eind juni wil Microsoft 5 tot 5,5 miljoen consoles verscheept hebben en minimaal 10 miljoen consoles de deur uit hebben gedaan, voordat de concurrenten hun consoles in de winkel hebben liggen.

Ook is het de bedoeling dat mensen hun Live profiel binnenkort op verschillende Xbox 360’s kunnen gebruiken, maar ook op andere apparaten zoals PC’s kunnen plaatsen. Deze Live Anywhere service zal tegelijkertijd met Windows Vista op de markt worden gebracht.
Met de service is het verder ook mogelijk om vrienden te zien die online zijn met hun PC of een mobiel apparaat.