1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Volgens CEO Cevat Yerli van Crytek, gaan de opvolgers van de PlayStation 3 en Xbox 360-consoles al in 2011 of 2012 op de markt komen.

"De PlayStation 4 en Xbox ‘720’ zullen volgens ons in 2011 of 2012 al verschijnen”, aldus Yerli tijdens de GC Developer Conference in Leipzig die momenteel gehouden wordt. “Dat is slechts onze schatting. We weten het niet en als we het al wisten dan zou het onder een NDA (Non Disclosure Agreement) vallen van zowel Microsoft als Sony".

"Daarom denken we dat het al over vier jaar zal gebeuren, al zouden er genoeg reden kunnen zijn dat het al eerder kan worden, misschien 2010, we zullen zien", aldus Yerli.

Tijdens de keynote-speech van Yerli, waar hij onder andere deze uitspraken heeft gedaan, sprak hij ook over de toekomst van graphics binnen spellen en de plannen die Crytek heeft voor een copleet nieuwe grapische engine die ook ergens in 2012 moet verschijnen.

De huidige engine van Crytek, de CryEngine2, werd als eerste gebruikt door het spel Crysis waarvan een nieuwe titel, Crysis: Warhead, binnenkort zal verschijnen. De tweede versie van de CryTek-engine werd in elkaar gezet door 25 software-engineers en kostte hen vier jaar om te maken.