min

Tags in dit artikel

,

Medeoprichter Evan Williams heeft maandag bekend gemaakt dat hij opstapt als CEO bij Twitter. Dit heeft hij zelf aangekondigd op de blog van Twitter, met de tekst "mijn plaatsvervanger, Dick Costolo, gaat mij opvolgen."

Volgens Williams treed hij af zodat hij zich volledig kan concentreren op de productiestrategie. "Ik ben het meest tevreden als ik het product in een bepaalde richting kan duwen", aldus Williams. "Daarom heb ik Dick Costolo gevraagd mij op te volgen."

Twitter is de afgelopen jaren flink gegroeid. De microblogdienst heeft momenteel meer dan 145 miljoen gebruikers wereldwijd, daarnaast groeide Twitter in een mum van tijd uit tot een bedrijf met 300 medewerkers. Bovendien versturen Twitteraars – wereldwijd – samen 90 miljoen tweets.

De belangrijkste taak voor Dick Costolo wordt het winstgevend maken van de microblogdienst. Volgens de blog van Twitter was Costolo al eerder aangenomen bij Twitter.

De medeoprichter Evan Williams is twee jaar CEO geweest bij Twitter. Voordat Costolo bij Twitter begon, was hij directeur van softwarebedrijf Feedburner. Dit bedrijf werd in 2007 verkocht aan Google. Nu Costolo de positie als CEO overneemt van Williams, is de kans op een overname door Google groter geworden.