1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Dick Costolo, de man die nu CEO is van microblogdienst Twitter, werd door datzelfde bedrijf in 2010 nog op straat gezet. Dat wordt gemeld in een boek over het bedrijf, van Nick Bilton.

Het boek Hatching Twitter: A True Story of Money, Power, Friendship and Betrayal werd geschreven door New York Times-redacteur Nick Bilton en onthult enkele zaken over het bedrijf. Costolo was in 2010 de COO van Twitter en werd na een ruzie tussen twee oprichters van het bedrijf op straat gezet.

Het ontslag was het gevolg van een strijd om de macht binnen Twitter. Op dat moment was oprichter Evan Williams de CEO van het bedrijf, maar zijn prestaties zouden onder de maat zijn. De zoektocht naar een nieuwe CEO zou echter bemoeilijkt worden door de aanwezigheid van Costolo, waarop adviseur Bill Campbell besloot hem te ontslaan.

Costolo geloofde initieel niet dat hij ontslagen werd en vroeg nog of Campbell een grapje maakte toen hij het nieuws bracht. Dat bleek niet het geval. Toch werd het ontslag al snel teruggedraaid toen Costolo een e-mail verzond met enkele vragen over zijn ontslag. Enkele weken later, in oktober 2010, werd hij zelfs aangesteld als CEO van Twitter.

Twitter wordt tot vandaag de dag nog altijd aangestuurd door Costolo. Voor het einde van het jaar zal de microblogdienst tevens zijn beursgang maken.