De Nintendo 3DS zal dankzij de nieuwe features ten opzichte van zijn voorganger minder lang mee kunnen qua accuduur. Het hoeft misschien geen wonder te heten, al is dit niet altijd de regel. De 3DS lijkt dan ook over dezelfde batterij te beschikken als de gewone DS.

Wanneer een mobiel apparaat uitgerust wordt met meer functies, is het vaak gebruikelijk om ook de accucapaciteit te verlengen, zodat de gebruiksduur niet al te veel korter zal worden. Niets van dit alles dus met Nintendo’s 3DS. De handheld zal gewoon minder lang doen met een enkele acculading, al wordt nog niet duidelijk hoeveel korter dit dan zal zijn.

De 3DS wordt in tegenstelling tot eerdere modellen van Nintendo’s handheld ook geleverd met een vast oplaadpunt. De 3DS kan in deze cradle geplaatst worden om op te kunnen laden.

Saturo Iwata gaf tijdens een vragensessie aan dat het misschien het beste zou zijn om een bericht naar de klanten uit te sturen waarin zou staan dat de 3DS bij thuiskomst zo snel mogelijk in de cradle geplaatst dient te worden.