1 min

Een van de oprichters van Twitter, Isaac Biz Stone, zal zijn taken neerleggen voor het sociale netwerk. Hij geeft in een blogpost aan wel verbonden te blijven aan het bedrijf maar geen actieve rol meer te gaan vervullen. Op internet gaan diverse geruchten dat het niet goed gaat met Twitter, dat het rommelt in het bestuur en veel werknemers overwegen een andere baan te gaan zoeken. Stone laat hierover echter weinig los.

Wat Stone wel laat weten is dat hij zich zal gaan richten op het helpen van scholen en non-profit organisaties en dat hij niet langer het bestuur van het bedrijf in de weg wilt lopen.

Stone zegt wel gewoon betrokken te blijven bij Twitter, ook zal hij zich nog zeker inzetten voor Twitter als er een taak voorbij komt die hem op het lijf is geschreven en er gevraagd wordt deze uit te voeren.

Stone richtte 5 jaar geleden samen met zijn zakenpartner Jack Dorsey Twitter op, het was een dienst die voortkwam uit het bedrijf The Obvious Corporation. Een bedrijf waar Stone zich de komende tijd ook actiever voor zal gaan inzetten en opnieuw nieuw leven in wilt blazen. De activiteiten van dit bedrijf zijn op een zijspoor geraakt door het grote succes en groei die Twitter de laatste jaren heeft doorgemaakt.