1 min

Tags in dit artikel

, , ,

De microblogging-dienst Twitter lijkt in Europa aan een flinke opmars bezig te zijn. Aan de overkant van de grote plas lijkt de rek er echter een beetje uit te zijn. Medio 2010 heeft de dienst voorlopig zijn piek bereikt.

In 2010 werden er via Twitter ongeveer 25 miljard tweets verzonden, sommige daarvan bleken zelfs een flinke uitwerking te hebben. In de Verenigde Staten lijkt de groei echter niet langer door te zetten. In november mocht Twitter ongeveer 24,1 miljoen unieke bezoekers van Amerikaanse bodem verwelkomen, in juli en oktober waren dit nog ongeveer 25,1 miljoen unieke bezoekers. In vergelijking met een jaar eerder zijn de getallen positief, maar sinds juli is er geen groei meer. In vergelijking, andere populaire services als LinkedIn, Huffington Post en Facebook verwelkomen repectievelijk 28,5-, 26- en 152 miljoen unieke bezoekers per maand.

Buiten de VS zien we echter hele andere cijfers. Twitter is wereldwijd nog steeds aan een gestage groeiperiode bezig. In oktober zag de dienst wereldwijd ongeveer 104,6 miljoen unieke bezoekers.