1 min Applications

SIDN viert vijftienjarig bestaan

Vandaag viert de Stichting Internet Domeinregistratie Nederland haar vijftiende verjaardag. Het beheer van de .nl domeinextensie werd in de begin jaren gedaan door het Centrum van Wiskunde en Informatica, op 31 januari 1996 werd het beheer overgedragen aan de SIDN.

SIDN viert vijftienjarig bestaanHet aanvragen van een domeinnaam is in een zeer korte tijd enorm gestegen, tot de oprichting van SIDN was Piet Beertema degene die het beheer van de .nl-zone op zich had genomen. Piet Beertema kon dit op een gegeven moment niet meer aan omdat de vraag naar domeinnamen explosief bleef stijgen.

Er werd toen besloten om een speciale organisatie op te richten voor het beheer van de .nl extensie, deze organisatie kreeg de naam SIDN en beheert nu al 15 jaar de .nl domeinnaam registraties. Bij het oprichten van de organisatie bedroeg het aantal geregistreerde domeinnamen ruim 3000. Nu zijn er inmiddels al meer dan 4 miljoen .nl domeinnamen geregistreerd. In april is het precies 25 jaar geleden dat de eerste .nl-domeinnaam werd geregistreerd bij het CWI. Toen was Nederland nog niet eens op het internet aangesloten, dat werd pas 2 jaar later gedaan.

Bron:Tweakers.net