1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Nadat President Mubarak afgelopen week de stekker uit het internet trok, lijkt het land nu weer online te zijn. Meer en meer tweets verschijnen op internet met daarin de boodschap dat Egypte zijn mobiele 3G netwerk en Blackberry diensten terug heeft.

Het internet in Egypte is weer terug, het zou nog wel wat onstabiel zijn doordat de Egyptenaren nu massaal proberen online te komen, maar de verwachting is dat in de loop van de dag iedereen weer normaal op internet kan. Nadat president Mubarak de stekker uit het internet trok, regelde Google en Twitter een alternatief om alsnog gebruik te kunnen maken van Twitter. Google hoopte op deze manier dat Egyptenaren de wereld zo op de hoogte zouden houden van wat er gaande was in Egypte. Veel Egyptenaren belde ook met familie en vrienden in het buitenland, die vervolgens weer op Twitter de updates plaatste.

Ondanks alle protesten weigert president Mubarak vooralsnog om af te treden. Wel heeft hij in een toespraak gezegd dat hij zich niet meer verkiesbaar zal stellen voor komende verkiezingen. Tot die tijd wil hij aanblijven als president. De demonstranten zijn niet tevreden en gaan door met hun acties, zij eisen dat Mubarak vrijdag aftreed en hebben deze dag al omgedoopt tot aftreed-vrijdag.

Op Twitter is goed te zien dat mensen weer internet hebben: http://search.twitter.com/search?q=egypt+internet