Google heeft ervoor gezorgd dat inwoners van Egypte toch kunnen twitteren. Om gebruik te kunnen maken van Google’s oplossing, dienen de Egyptenaren naar een telefoonnummer te bellen. Als ze het nummer bellen kunnen ze hun Tweet inspreken, welke vervolgens door Google’s technologie wordt omgezet in een tweet met hashtag #egypt.

Twitter en Google kwamen samen tot deze oplossing en geven op deze manier Egyptenaren de kans om hun digitale stem te laten horen. President Mubarak heeft grotendeels de stekker uit het Egyptische internet getrokken. Google hoopt dat Egyptenaren op deze manier de wereld op de hoogte kunnen houden van wat er precies gaande is.

President Mubarak is al dagen lang wereldwijd het onderwerp van discussie. Sinds het begin van januari zijn er hevige protesten tegen de leider van Egypte. De rellen hebben inmiddels meer dan 300 mensenlevens opgeëist. Enkele honderdduizenden tot een miljoen mensen protesteren ten tijde van schrijven op het Tahrirplein in de hoofdstad van Caïro. Ze eisen dat president Mubarak vertrekt en er democratische verkiezingen komen.