Amazon is bezig met de ontwikkeling van een streaming videodienst. Amazon zal hiermee de concurrentiestrijd aan gaan met het Amerikaanse Netflix, die al een vergelijkbare dienst aanbieden.

Dat schrijft de Financial Times op hun website, zij kwamen achter de plannen van Amazon via een screenshot op de website van Engadget. Op de screenshot is te zien dat een film ook beschikbaar is in HD kwaliteit. Deze zou via Amazon Video On Demand on Your TV beschikbaar zijn. Met dit abonnement krijg je de beschikking over meer dan 5000 films en tv shows, zonder extra kosten aldus de screenshot. Ook zouden al deze films reclame vrij zijn.


Amazon zal deze nieuwe dienst waarschijnlijk gaan combineren met Amazon Prime. Dit is een bestaande dienst waarmee gebruikers geen verzendkosten hoeven te betalen voor online bestelde producten van Amazon.

Amazon gaat een flinke concurrentiestrijd aan, het bedrijf Netflix heeft namelijk al deals met verschillende grote filmstudio’s. Iets wat Amazon waarschijnlijk nog allemaal moet gaan regelen en zeer tijd intensief is.