1 min

Amazon is van plan een nieuwe dienst uit te rollen in Europa. Het wil niet alleen producten afleveren en televisieseries uitbrengen, maar is van plan om een internetprovider te worden. De bedoeling is om breedbandinternet direct naar gebruikers te brengen.

Dit meldt het doorgaans welingelichte The Information op basis van anonieme bronnen. Amazon zou van plan zijn niet alleen een internetprovider te lanceren, maar die te koppelen aan  zijn Prime Video-dienst. Daarmee biedt het ook video’s van onder meer zelfgeproduceerde films en series aan. Mocht Amazon de dienst daadwerkelijk lanceren, is het een nieuwe kabelaar, met het budget om het op te kunnen nemen tegen Europese concurrenten.

Amazon is nog niet actief in veel Europese landen, maar zou naar verluidt snel willen uitbreiden. Veel Europese wetten, waaronder ook de Nederlandse, maken het voor bedrijven relatief eenvoudig om zelf internetprovider te worden. Concurrenten dienen namelijk toegang te kunnen kopen op netwerken van de grote aanbieders.

Amazon heeft nog niet gereageerd op het nieuws. Daarnaast zijn de precieze plannen die het bedrijf heeft nog niet bekend. Wel gaat er al langere tijd het gerucht dat Amazon zijn Prime Video-dienst binnenkort wereldwijd beschikbaar wil maken. Dat zou het willen doen op het moment dat serie The Grand Tour uitkomt. Die is gemaakt door de voormalig presentatoren van Top Gear, Jeremy Clarkson, Richard Hammond en James May en wordt al enige tijd verwacht.