Zowel Google als Facebook hebben de afgelopen maanden overnamegesprekken gevoerd met Twitter. Beide bedrijven willen de berichtendienst graag overnemen. Twitter heeft enkele maanden geleden al eens laten weten liever zelfstandig te blijven.

De Amerikaanse krant The Wall Straat Journal meldt vandaag op zijn website dat topmannen van zowel Facebook als Google gesprekken hebben gevoerd met de bestuurders van Twitter om de website over te nemen. Deze gesprekken zouden tot op heden weinig succesvol zijn meldden bronnen rond de krant en de gesprekken zouden zijn vastgelopen.

De grote vraag is natuurlijk hoeveel geld Twitter wilt hebben bij een mogelijke overname, de bronnen meldden dat er zo’n 8 tot 10 miljard is geboden, volgens analisten is dit al een zeer opmerkelijk hoog bedrag, dat Twitter eigenlijk zou moeten accepteren. De website verwacht namelijk maar zo’n 100 tot 110 miljoen dollar omzet te gaan maken in 2011.

Ondertussen bouwt Twitter rustig door aan het opzetten van een zelfstandige organisatie en wordt er goed gekwalificeerd personeel aangetrokken. Recent stapte de heer Cosotolo over van Google naar Twitter om daar CEO te worden. Bronnen rondom Twitter meldden aan de zakenkrant, dat het bestuur van Twitter denkt dat het een bedrijf kan worden dat elk jaar 100 miljard dollar omzet. De toekomst zal uitwijzen of ze dat gaan halen, maar ook in de toekomst zullen er waarschijnlijk nog vaak overname gesprekken gaan volgen.