Het geruchten circuit op internet maakt altijd overuren, vandaag bereikt ons het gerucht dat Twitter een overnamebod zou hebben afgeslagen van maar liefst 4 miljard dollar. Gezien niet veel bedrijven in staat zijn om dat soort bedragen te bieden worden zowel Microsoft als Google als voornaamste bieders genoemd.

Zoals bekend is Google niet vies van enorme overnames, jaren geleden werd Youtube al overgenomen voor het magische bedrag van 1 miljard dollar en nu zijn er dus geruchten dat Google bereidt is om 4 miljard dollar neer te leggen voor Twitter. Destijds vonden de analisten al dat Google teveel had betaald voor Youtube, dat zal niet veel anders zijn als Google inderdaad Twitter zou overnemen voor een bedrag in die regionen.

Google zelf geeft uiteraard geen commentaar over deze geruchten en sommige analisten stellen zelfs dat Twitter het gerucht in de markt gebracht zou hebben om haar eigen waardering op te schroeven. Er momenteel namelijk sprake van een nieuwe financieringsronde van Twitter, van 100 miljoen tegen een waardering van 3 miljard. Twitter is uiteraard enorm bij gebaat om een zo hoog mogelijke waardering voor het bedrijf te krijgen, want dan hoeven ze in de financieringsronde zo min mogelijk aandelen weg te geven.

Er zou één aandeelhouder van Twitter zijn die zijn mond voorbij heeft gepraat en die stelde dat Twitter inderdaad een overnamebod van 4 miljard heeft afgewezen. De koper heeft hij niet gemeld, maar zoals gezegd Google en Microsoft ligt het meest voor hand. Microsoft heeft inmiddels ook al een deel van de aandelen van Facebook gekocht, wat voor Google een extra motivatie zou kunnen zijn om dan maar Twitter op te kopen.