1 min

Activision heeft laten weten het mes te zetten in haar franchises, er zullen geen nieuwe titels meer verschijnen van de Guitar Hero en DJ Hero franchise. Ook is de game True Crime: Hong Kong geannuleerd, en zal er in 2011 geen nieuwe Tony Hawk game uitkomen, deze titel zal wellicht nog wel later terugkeren. Daarnaast heeft de uitgever ook besloten om nog eens zeven procent van haar personeel te ontslaan wat neer komt op ongeveer 500 mensen.

Activision heeft besloten om flink het mes te zetten in de titels die het ontwikkeld en uit brengt. De voornaamste reden hiervoor is teruglopende verkoopcijfers van bijvoorbeeld de Guitar Hero titels. De populariteit van de games waarbij je met al je vrienden een instrument kan bespelen en kan zingen lijkt voorbij.

In een statement van Activision lieten ze het volgende weten: "Deze beslissingen zijn gebaseerd op onze wens om ons te richten op de grote kansen die we nu hebben om ’s werelds beste interactieve entertainmentervaringen te maken"

Activision wil zich voornamelijk richten op de drie succesvolle series van het bedrijf, dit zijn Call of Duty, Starcraft en World of Warcraft. Of ’s werelds beste interactieve entertainmentervaring op deze drie titels slaat of dat ze iets nieuws in petto hebben blijft vooralsnog even afwachten.