Stichting Brein dwingt NZBspy tot sluiting

Eerder berichtte we al dat FTD de rechtszaak tegen Stichting Brein verloren had. Hierop volgde het einde van FTD op 1 maart. Brein heeft inmiddels al veel websites offline gekregen door te dreigen met het vonnis van FTD in de hand. Nu heeft Brein zijn pijlen gericht op de website NZBspy.nl, die weinig anders kunnen dan ook de stekker eruit trekken.

Stichting Brein dwingt NZBspy tot sluiting
NZBspy.nl meldt vandaag aan haar leden dat ook zij het slachtoffer zijn geworden van Stichting Brein. NZBspy.nl bestaat al 4 jaar en is een spotters website voor films en series. De website was al enige tijd gesloten voor nieuwe gebruikers. Het was alleen nog mogelijk om toegang te krijgen tot de website via een uitnodiging. Waarschijnlijk is een gebruiker niet alert genoeg geweest en heeft een uitnodiging gestuurd naar een medewerker van Stichting Brein. NZBspy.nl heeft van Stichting Brein te horen gekregen dat ze 500 euro boete moeten betalen voor elke dag dat de website online is na aanstaande vrijdag. Hiermee is het doek dan ook meteen gevallen voor de makers van de website. Ook NZBspy trekt nu de stekker eruit.

Momenteel is de website van Stichting Brein wederom moeilijk bereikbaar, Stichting Brein heeft zich de woede op de nek gehaald van alle usenet community’s die de laatste tijd zijn gesloten, deze community’s richten nu hun pijlen op de servers van Brein. De kans is groot dat de sluiting van NZBSpy eenzelfde gevolg heeft.