2min

Stichting Brein is goed aan 2011 begonnen, het begon allemaal met de rechtszaak tegen FTD die door Brein werd gewonnen. Doordat de zogenaamde spots nu zijn verboden door de rechter voelt FTD zich genoodzaakt om per 1 maart te stoppen. Inmiddels hebben 14 andere websites ook aangegeven de handdoek in de ring te gooien.

Stichting Brein heeft na het winnen van de rechtzaak ook vele soortgelijke fora en websites onder druk gezet en duidelijk gemaakt dat de tijd is gekomen om te stoppen. Anders zal Brein wederom juridische actie ondernemen tegen deze websites.

De beheerders van deze websites voelen zich in het nauw gedreven en lijken niets anders meer te kunenn doen dan opgeven. In een persbericht van Brein zelf, wordt gesproken over de sluiting van 11 websites met in totaal zo’n 900.000 gebruikers.

Volgens de website kill-brein.com is dit aantal inmiddels al opgelopen tot 16 websites waardoor we er vanuit kunnen gaan dat inmiddels een miljoen gebruikers zonder downloadplatform zitten.

De 15 websites inclusief FTD die de handdoek in de ring hebben gegooid zijn: FTD, FTN2Day, TwilightNZB, NZBKingdom, Dutch Binaries Program, FTAClub, Just4Fun, ShrekNZB, Extreme-net, FuriousNZB, D4D, Cassanova, Crosspost, Movie2be en Team-Cassanova.

Het doel van kill-brein.com is om de misstanden van Stichting Brein aan de kaak te stellen. Zo worden onder andere de inbeslagname van hardware en of de handelingen van Brein wel juridisch correct zijn in twijfel getrokken. Daarnaast hoopt kill-brein.com minimaal 10.000 mensen te mobiliseren voor een demonstratie tegen Stichting Brein, of ze dat ook gaat lukken moet nog blijken, de actie moet plaats gaan vinden op 2 april.