2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Homefront is pas twee dagen uit maar verkocht in de Verenigde Staten inmiddels al zo’n kleine 375.000 exemplaren. Toch zijn er verschillende plus- en minpunten rond het spel boven komen drijven.

THQ, ontwikkelaar van first person shooter Homefront, was blij te mogen melden dat ze in twee dagen al ruim 375.000 exemplaren van het spel heeft kunnen verkopen. Deze verkoopcijfers zijn volgens de ontwikkelaar een uitermate goede start van de verkoop te noemen. Homefront is volgens THQ de meest gepre-orderde game in de geschiedenis van het bedrijf.

De zonneschijn verdween echter snel voor de game-ontwikkelaar. Nadat de reviews van het spel eenmaal binnen kwamen zakte de waarde van het bedrijf met ruim 26 procent wegens tegenvallende prestaties. Zo zou de singleplayer te kort zijn en al binnen vijf uur uitgespeeld kunnen worden. De multiplayer is daarentegen volgens de reviews wel erg goed. De gemiddelde score van de game lag voor de Xbox 360 op 72, bij de PlayStation 3 was dit iets hoger met 74. Om een commercieel succes te zijn moet deze score minimaal boven de 80 zijn.

Daarnaast waren de servers ook niet berekend op het aantal spelers met als gevolg dat de servers op hun maximale capaciteit draaien. Hierdoor kan er lag optreden en zal het matchmaking systeem problemen kunnen vertonen. THQ doet er momenteel alles aan om zo snel mogelijk servers bij te plaatsen. De ontwikkelaar geeft het advies om tot die tijd de Skirmish mode uit te proberen. Hierin speel je met minder spelers en via een peer-to-peer verbinding waardoor je geen last hebt van de lag en problemen met de servers.

THQ reageerde wel gepast op de negatieve ontwikkelingen en verlaagde de prijs van het spel. De prijs zakte van 60 naar 42 dollar. Dit geldt overigens alleen voor de Xbox 360 en PlayStation 3 versie. De pc versie blijft ongewijzigd op 50 dollar. Daarnaast belooft de ontwikkelaar een druk schema met DLC’s om de spelers tevreden te houden.

THQ zal rond de 2,5 miljoen exemplaren moeten verkopen om weer winst te gaan maken. Van een prijswijziging in Nederland is vooralsnog niets bekend. Homefront speelt zich af in 2027 waar de Verenigde Staten is bezet door Noord-Korea na een economische crisis. Door deze crisis is de Verenigde Staten zijn wereldmacht verloren en in de game speel jij in het burgerverzet tegen de Noord-Koreanse bezetters.