1 min

Tags in dit artikel

,

Activision kondigde recentelijk aan dat ze stoppen met de Guitar Hero-reeks, waarmee zij de markt wat betreft muziekgames domineren. Nu de franchise echter is gestopt, is het Ubisoft die een poging gaat doen dit gat op te vullen met de nieuwe muziekgame Rocksmith.

In Rocksmith speel je, in tegen stelling tot Guitar Hero, met een echte gitaar. De makers beloven dat Rocksmith geen kloon van Guitar Hero is, maar een vernieuwende game. Waar je in Guitar Hero slechts de juiste kleur op het juiste moment moest aanslaan, leer je in Rocksmith echt gitaar spelen. Nieuwelingen zullen vanaf de basis kunnen beginnen en reeds gevorderden zullen snel nieuwe liedjes kunnen leren spelen.

In de game zijn in totaal 45 nummers verwerkt die je stuk voor stuk kan leren spelen. Onder deze nummers zitten grote namen zoals de Rolling Stones, David Bowie en Nirvana. Bij het spel zal een inputjack verkocht worden. Het schijnt dat Ubisoft momenteel onderhandelt met bedrijven om de game inclusief gitaar op de markt te kunnen brengen voor een adviesprijs van rond de 200 euro.