Need for Speed Shift 2 vanaf morgen verkrijgbaar

Vanaf morgen ligt het nieuwste deel uit de Need for Speed-serie in de winkels, namelijk Need For Speed Shift 2 unleashed. Als we verschillende media mogen geloven is Shift 2 een rasechte racesim geworden.

Door middel van een nieuwe rendering-engine, verbeterde graphics, vernieuwende helmcamera, nachtraces en realistische schade wordt volgens Electronic Arts de gebruikerservaring in Shift 2: Unleashed naar een hoger niveau getild. Slightly Mad Studio’s heeft verschillende aspecten nog eens goed aangesneden en dit resulteert in een zeer intense racegame die van arcade-racer naar een volwaardige race-sim groeit.

Need for Speed Shift 2 vanaf morgen verkrijgbaar

Interessante toevoeging is bijvoorbeeld het gripverlies bij het verlaten van de ideale lijn. Elke baan kent zijn ideale lijn en buiten deze lijn ligt de baan vaak bezaaid met rubber, stof en andere kleine rommel. Wijk je af van deze lijn en maak je een abrupte stuurbeweging zal dit resulteren in een tijdsverlies, spin of crash.

Daarnaast besteedde de ontwikkelstudio ook veel aandacht aan de cockpitzicht. De speler zal in Shift 2: Unleashed het gevoel hebben dat zij daadwerkelijk een helm dragen en in de bestuurdersstoel zitten. De visuele effecten bij het toucheren van een andere auto, het raken van de curbstones of elk ander hobbeltje ziet er levensecht uit en draagt positief bij aan de gebruikersevaring.

In Shift 2: Unleashed zal men de beschikking hebben over ruim 140 wagens. Er zijn vooral veel supercars te vinden van merken als Lamborghini en Porsche maar ook conceptwagens, endurance auto’s en de meest doorgaande exotische wagens. Need for Speed: Shift 2 Unleashed is vanaf 31 maart 2011 verkrijgbaar en komt uit op de PC, Xbox 360 en PlayStation 3.