2min

Apple is nu zelf begonnen met de verkoop van simlockvrije iPhone in hun online winkel op Apple.nl. Zowel de iPhones 3GS als de iPhone 4 is direct verkrijgbaar bij Apple zelf. Voorheen werd het toestel alleen aangeboden door telecom operators en webshops. Gezien de exclusieve deal met T-Mobile al even van de baan is heeft Apple besloten om de iPhones ook zelf te gaan verkopen in hun online shop.

Door het kopen van een losse iPhone kan je zelf bepalen bij welke telecom operator je een abonnement aan gaat en voor welke periode. Je zit dan ook niet vast aan een duur abonnement voor een periode van 2 jaar. Je kan dan een zogenaamd sim-only abonnement afsluiten voor bijvoorbeeld 1 jaar. Wel is het dan natuurlijk zo dat je bij Apple de volle prijs betaald voor het toestel, terwijl je bij een telecomoperator het toestel vaak goedkoper krijgt aangeboden tegen een duurder tarief.

De grote vraag is dus wat er goedkoper is, een duurder abonnement met een iPhone erbij cadeau of tegen een gereduceerd tarief of los de iPhone kopen voor het volle pond en een goedkoper abonnement.

Als je een iPhone in de webshop van Apple koopt voor het volle pond moet je minimaal 499 euro neerleggen want dat is de prijs voor een iPhone 3GS, de iPhone 4 is te verkrijgen vanaf 599 euro, dat is dan voor de 16 GB variant. Wat over een periode van 2 jaar het goedkoopst zal zijn is zeer afhankelijk van je belgedrag. Als je voor zo’n 40 euro per maand belt zal het niet veel schelen, maar bel je voor 60 of 70 euro dan ben je waarschijnlijk goedkoper uit met een losse aanschaf en een sim-only abonnement.