1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Een districtsrechtbank in Hamburg heeft een eerder besluit over de duitse iPhone teruggedraaid waardoor de simlockvrije iPhone weer van de markt verdwijnt. Er was eerder een kort geding tegen het bedrijf aangespannen wegens koppelverkoop.

Op 21 november besloot een andere rechtbank dat T-Mobile tevens een simlockvrije versie van de iPhone moest verkopen, nadat Vodafone een kort geding aangespannen had. De simlockvrije iPhone kostte 999 euro, tegenover de gekoppelde iPhone die 399 euro kost.

Volgens de rechtbank is de iPhone "niet slechts een nieuwe telefoon", maar een pakket dat bestaat uit een mobiele telefoon, functies, diensten en netwerken. Hierdoor wordt de verkoop niet meer als koppelverkoop gezien.

Volgens enkele Duitse nieuwsberichten kan de beslissing genoeg reden voor andere fabrikanten en providers zijn om de verkrijgbaarheid van bepaalde telefoons te verkleinen. Dit was namelijk niet eerder mogelijk in Duitsland. Het sluiten van een exclusief contract met een provider kan ervoor zorgen dat de prijzen van de telefoons omhoog gaan. Wellicht een nieuwe bron van inkomsten dus.