2min

Office 365 krijgt een eigen appstore, in deze Marketplace kunnen ondernemers applicaties kopen en downloaden. Het zal hierbij voornamelijk gaan om zakelijke applicaties die een verlengstuk zijn van de Office diensten die Microsoft zelf aanbiedt.

Office 365 is de nieuwste Office versie van Microsoft, deze versie draait echter in de cloud. De gebruiker hoeft dus niets te installeren op zijn computer maar kan alle diensten van Office 365 direct vanuit de browser benaderen en gebruiken. Afgelopen maandag kwam de eerste publieke bèta van Office 365 beschikbaar.

Op dit moment bevat de Marketplace al zo’n honderd applicaties en 400 verschillende diensten. Deze zijn echter nog allemaal gericht op de Amerikaanse markt. Verwacht wordt de er op korte termijn ook Europese diensten zullen worden toegevoegd nu de bèta beschikbaar is.

Office 365 is zoals eerder aangegeven een online dienst die volledig vanuit de browser functioneert. Office 365 beschikt over alle bekende Office 2010-programma’s en ook over Microsoft Exchange Online, Microsoft SharePoint Online en Microsoft Lync Online. Office 365 is echter niet gratis: er dient een maandelijkse vergoeding per gebruiker voor betaald te worden. Hierbij hoeft men dan niet meer over een Office-licentie te beschikken.

Office 365 is vooral concurrentie voor het populaire Google Apps met onder andere Google Docs wat ook een applicatiewinkel kent. Ook bij Google biedt de applicatiewinkel ontzettend veel meerwaarde. Er gaan nu ook geruchten dat Microsoft van plan is om een applicatiewinkel toe te voegen aan Windows 8.