Microsoft Office 365 publieke bèta nu beschikbaar

Microsoft heeft vandaag de deuren geopend voor iedereen die de bèta van Office 365 wil testen. Office 365 is een cloud variant van het welbekende officepakket. Deze versie draait dus volledig in je browser en je hoeft dus geen software te downloaden.

Microsoft Office 365 publieke bèta nu beschikbaarOffice 365 werd in oktober al aangekondigd door Microsoft, ook was er eerder al een bèta programma voor geselecteerde partners van Microsoft.
Nu mag iedereen los op het nieuwe Office pakket van Microsoft en hoopt Microsoft op een hoop feedback zodat ze het product verder kunnen verbeteren.

Deze nieuwe clouddienst van Microsoft bundelt verschillende Microsoft producten samen. Naast Office is er ook een gehoste versie van Exchange, Lync en Sharepoint beschikbaar.

Het doel van Microsoft is om een goed alternatief te bieden voor bedrijven die zijn of willen overstappen op Google Docs. Microsoft vraagt 6,25 euro per maand en daarmee krijg je de beschikking over e-mail, communicatie, Office Web Apps en websitehosting. De betaalde variant van Google Docs kost 40 euro per jaar. Microsoft is dus nog wel iets duurder dan Google.

Het was niet helemaal duidelijk of Nederland ook mee zou mogen doen met de bèta, maar Microsoft heeft alle Nederlanders die zich al hadden aangemeld voor de bèta een e-mail gestuurd waarmee ze toegang krijgen tot de bèta. Iedereen die zich vanaf vandaag aanmeld zal in de nabije toekomst een e-mail krijgen. Waarschijnlijk wilt Microsoft proberen de groei van de bèta gebruikers in de hand te houden zodat ze voldoende servercapaciteit beschikbaar hebben.