Wii 2 mogelijk in oktober in de winkels

IGN heeft nieuwe informatie over de opvolger van de Wii bekendgemaakt, zo is het nu duidelijk hoeveel de console mogelijk gaat kosten, wanneer hij uitkomt en meer.

Bronnen bekend binnen het project melden dat de volgende console van Nintendo tussen de 350 en 400 dollar zal gaan kosten en gebouwd zal worden door de Taiwanese fabrikant Foxconn die vanaf oktober de eerste modellen klaar zal hebben. Hierdoor zal de release op z’n vroegst half oktober, begin november plaats kunnen vinden.

Echter, het is niet onmogelijk te denken dat Nintendo ervoor kiest eerst een aanzienlijke voorraad van het systeem op te bouwen en om gamesfabrikanten wat tijd te geven om met launchtitles te komen door de console pas begin 2012 uit te brengen.

IGN is verder te weten gekomen dat het systeem gebaseerd wordt op een aangepaste versie van de AMD R700-GPU-architectuur, in plaats van de AMD Fusion-technologie zoals eerder werd gemeld. Daarmee is de console krachtiger dan de PlayStation 3 en Xbox 360 en heeft die de mogelijkheid om 1080p-content af te spelen met mogelijk 3D-beelden.

Wii 2 mogelijk in oktober in de winkels

Het design van de console lijkt qua grootte veel op de Xbox 360 en qua ontwerp heeft de nieuwe Wii 2 veel weg van een moderne Super Nintendo Entertainment System.

De controllers zullen, zoals eerder gemeld, inderdaad touchscreens bevatten en zullen in staat zijn om naar elke controller andere beelden te streamen. Echter, vanwege de kracht van het systeem is het mogelijk dat het om een gevirtualiseerde console voor elke controller gaat. Ten slotte maakt IGN nog bekend dat een van de kanshebbers voor de naam van de Wii 2 Stream is, vanwege de controllers.

Nintendo wilde niet reageren op de berichten.

Bron:IGN