2min

Tags in dit artikel

, ,

Terwijl Sony de lanceerdatum van de PlayStation 3 al een hele tijd op voorhand heeft aangekondigd (op de E3 beurs 2006), houdt Nintendo het liever allemaal nog wat geheim. Het enigste dat we van de "Big N" weten is dat ze de launchdatum zullen aankondigen in september, sindsdien zijn er al heel wat geruchten te vinden op het internet omtrent de launchdatum van de Nintendo Wii.

Het enigste dat we met zekerheid weten is dat de Wii gelanceerd zal worden in het 4de kwartaal van 2006, alles wat je verder over lanceerdatums leest zijn geruchten.
Er is wel veel kans dat de releasedatum in oktober ligt omdat er al enkele Wii games bevestigd zijn uit te komen in oktober en wat is een game nu zonder console?

Het kunnen achterhalen van de Wii release intrigeert vele mensen dat ze er echt voor gaan puzzelen. Zo zijn er onlangs verschillende theorieën ontstaan voor een mogelijke launch op 2 oktober, soms wel erg ver gezocht.
De eerste theorie niet slecht gevonden vind ikzelf, Nintendo heeft namelijk al launchdatums van hun games vrijgegeven voor het 4de kwartaal (dat start op 1 oktober) en elke maandag komt er minstens 1 game uit behalve op 2 oktober, 20 november en 27 november. 27 november kan uitgesloten worden want dat is de maandag na Black Friday en 20 november is net na de release van de PS3 dus die valt ook af, zo schiet enkel 2 oktober over!

Dan is er nog een theorie die als volgt luidt, als je de naam WII in Romeinse cijfers leest, krijg je VVII, wat betekent 5511 en aangezien 2 vijven niet naast elkaar gaan bij Romeinse cijfers wordt dat dus al 10 en de 2 enen moet je optellen wat dus 2 wordt. Al bij al bekom je dan 10 2, wat dus 2 oktober betekent. Deze vind ik persoonlijk wel een beetje ver gezocht.

Dan is er nog een veel vagere theorie, op IGN was in een artikel in een zin het woord "pore" te lezen, een woord dat in feite weinig tot nooit gebruikt zou worden, en dat zou kunnen slaan op Yom Kippur (Jom Kipoer in het Nederlands) en die joodse feestdag valt op 2 oktober. Maar zo kan je natuurlijk overal iets achter zoeken.

Eerder in dit bericht schreef ik al dat er al Wii games bevestigd waren voor in oktober, wel de vroegste daarvan vallen ook op 2 oktober!