In de Verenigde Staten is een rechtszaak in aantocht die uit kan groeien tot de grootste downloadzaak in de geschiedenis. Het gaat hierbij om de gegevens van ruim 23.000 mensen die de film The Expendables hebben gedownload.

Bij het indienen van deze zaak betrof het 6500 IP-adressen die de film The Expendables zouden hebben gedownload. Inmiddels is dit aantal uitgegroeid naar een getal van ruim 23.000 IP-adressen. Een Amerikaanse rechter heeft de Copyright Group inmiddels toestemming gegeven om de gegevens van deze adressen te achterhalen via providers. Dit zou blijken uit dit PDF-document dat de website Wired in handen kreeg.

Verwacht wordt dat de Copyright Groep zal schikken voor een bedrag van 3000 dollar per download. Echter, de groep kan een bedrag tot maar liefst 150.000 dollar per overtreding eisen. Daarnaast wordt er verwacht omdat de rechter nu toestemming heeft gegeven aan de Copyright Group om de gegevens te achterhalen, dat er meer downloaders zullen worden onderzocht.

De zaak die momenteel de grootste is in de Verenigde Staten betreft een zaak waarbij 15.551 mensen een pornofilm hebben gedownload. Omdat het bij de rechtszaak rondom The Expendables inmiddels al om ruim 23.000 IP-adressen gaat, zal dit naar alle waarschijnlijk een nog grotere zaak worden.