2min

Uit een conferencecall met investeerders is gebleken dat er veel nieuws valt te verwachten in het nieuwe deel van de Modern Warfare-reeks. Zo zal er bijvoorbeeld een totaal nieuw online systeem zijn intrede doen.

Dit nieuwe online systeem zou al ruim twee jaar in ontwikkeling zijn bij Beachhad. Het bedrijf zelf noemt het nieuwe systeem "een ongekend online universum". Volgens Activision zou het nieuwe systeem ontzettende veel nieuwe services en content toevoegen aan het nieuwe deel van Modern Warfare. Ook is het de bedoeling dat de community dichter tot elkaar zou moeten komen door het nieuwe platform. Daarnaast zou het platform meer waarde toevoegen aan het spel. Voor sommige nieuwe features en content zal je gaan moeten betalen, maar Activision benadrukt dat de basis gewoon gratis zal zijn en dat er genoeg kosteloze inhoud aanwezig zal zijn.

Ter referentie geeft Activision het voorbeeld van dat alles wat in de huidige game zit, in het nieuwe deel ook gratis zal blijven. Activision is van mening dat het gratis aspect van de game een grote troef is en dit in stand wil houden. De betaalde content zou alleen bedoeld zijn als extra voor de veeleisende gamers. Ondanks dat er weinig officieel is bevestigd, spreken verschillende websites over een totaal vernietigbare omgeving zoals bijvoorbeeld in Battlefield: Bad Company 2. Daarnaast zou de game zich afspelen net na deel twee van Modern Warfare. Verwacht wordt dat de game net zoals voorgaande delen uit zal komen rond november. Een officiële aankondiging wordt mogelijk volgende maand gedaan.