Activision doet er in Modern Warfare 3 opnieuw alles aan om haar spelers weer genoeg nieuwe dingen voor te schotelen. Zo krijgt het derde deel bijvoorbeeld twee nieuwe multiplayer spelvormen in de vorm van Kill Confirmed en Team Defender, maar ook deze singleplayer heeft extra aandacht gekregen.

Ondanks dat het veelal om de multiplayer van Modern Warfare 3 draait is er ook nieuws te melden over de singleplayer van het spel. Acitivision heeft namelijk laten weten dat de singleplayer van het spel merkbaar langer is dan die in Modern Warfare 2.

Wanneer we naar de multiplayer gaan zien we dat Activision onder andere twee nieuwe spelmodus heeft geintroduceerd in de vorm van Kill Confirmed en Team Defender. Kill Confirmed lijkt veel op Team Deathmatch maar verschilt in het verzamelen van punten. Wanneer je iemand namelijk neerschiet, zal deze speler zijn dogtags laten vallen. Door deze dogtags op te rapen verzamel je punten voor je team. Is een speler van het andere team je echter voor zullen zij de punten krijgen.

In Team Defender gaat het erom dat je als team zijnde zo lang mogelijk een vlag in handen houdt. Deze vorm van spelen lijkt weer op Capture the Flag. Echter is er in deze modus maar één vlag op het veld en heeft deze geen vast punt. Door middel van slim samenspel moet je er dus voor zorgen dat jij en je team zo lang mogelijk de vlag in handen houden en op deze wijze punten verzamelen.

Daarnaast doen er ook weer genoeg nieuwe wapens, equipement en ander extra’s hun toetreden in het derde deel van de immens populaire reeks van Modern Warfare. Volgens de ontwikkelaars zal dit er voor gaan zorgen dat jij als speler middels deze nieuwe toevoegingen de game kan gaan spelen op de manier dat jij wilt. Modern Warfare 3 komt uit op acht november 2011 en gaat de strijd aan met haar concurrent Battlefield 3 die eind vorige maand in de winkels verscheen.