1 min

Het lijkt erop dat de beursgang van het online netwerk LinkedIn een succes gaat worden. Het bedrijf zet als een van de eerste sociale netwerken de stap naar WallStreet. Mogelijk zullen andere nu dit voorbeeld gaan volgen, bijvoorbeeld Twitter. Na het sluiten van de beurzen in de Verenigde Staten gisteren, maakte het bedrijf bekend het aandeel aan te bieden voor een prijs van 45 dollar per aandeel.

Als vanmiddag de Amerikaanse beurzen weer open gaan kan er voor het eerst gehandeld worden in de aandelen van LinkedIn. In totaal is LinkedIn op basis van die 45 dollar per aandeel z’n 4,3 miljard dollar waard, wat neer komt op 3 miljard euro. Begin deze maand werd de waarde nog geschat op slechts 3 miljard dollar, dat is een stijging van 1,3 miljard dollar in twee weken. Het bedrijf hoopt vandaag met de beursgang 405 miljoen dollar op te halen.

LinkedIn is een wereldwijd netwerk waarbij meer dan 100 miljoen mensen met elkaar in contact staan. Het gaat hier vooral om zakelijke relaties die met elkaar zijn verbonden. LinkedIn is dan ook echt het sociale netwerk voor je zakelijk netwerk.