Vanmiddag was het dan eindelijk zover, LinkedIn ging de beurs op, de zakelijke sociale netwerksite was voor het eerst beschikbaar in aandelen op Wall Street. In de eerste uren na de opening van de beurs schoot het aandeel omhoog van 45 dollar naar 122,70 dollar, later op de middag zakte het aandeel wat terug naar 105 dollar.

Vanmorgen werd de waarde van LinkedIn nog geschat op 4,3 miljard dollar en dat was al 1,3 miljard dollar meer dan slechts twee weken geleden. Veel verder hadden de analisten er niet naast kunnen zitten, het bedrijf is na het sluiten van de beurs 10 miljard dollar waard.

In totaal werden er in de eerste drie uur maar liefst 20 miljoen aandelen LinkedIn verhandeld, dat is zeer opmerkelijk gezien er slechts 7,8 miljoen aandelen naar de beurs zijn gebracht. Alle aandelen zijn dus bijna drie keer verhandelt in drie uur tijd. Dat in combinatie met de enorme stijging van de beurskoers laat toch wel zien dat om aandelen in internetbedrijven een soort hype hangt, waar veel vraag naar is. De vraag is dan ook of de waarde van 10 miljard de komende weken zal blijven staan of dat deze nog een stuk zal terugvallen.

LinkedIn heeft op dit moment pas 10 procent van het totaal aantal aandelen naar de beurs gebracht. Mocht de koers inderdaad zo hoog blijven bestaat de kans dat LinkedIn meer aandelen naar de beurs zal brengen om op die manier veel liquiditeit te creëren om bijvoorbeeld overnames mee te doen.