2min

Tags in dit artikel

, , , ,

HTC gaat mogelijk het locken van de bootloaders op Android-smartphones weer afschaffen. Dit laat de fabrikant na veel kritiek weten op zijn eigen Facebook-pagina. HTC bekijkt momenteel de mogelijkheden om de locks er in de toekomst weer af te halen.

HTC laat op zijn Facebook-pagina weten dat het er alles aan doet om zijn klanten een zo goed mogelijke gebruikerservaring te bieden. HTC ontving naar eigen zeggen veel feedback over deze kwestie. Gebruikers waren niet blij met de keuze van HTC om beperkingen te leggen op de bootloader. Om die reden overweegt HTC nu ook om de bootloaders weer vrij te geven zodat gebruikers naar hartenlust te keer kunnen gaan met het flashen van diverse custom-ROM’s.

Ondanks het nieuws is er nog niets officieel, maar HTC laat weten dat het binnenkort met meer informatie over de kwestie naar buiten zal komen. Buiten de kritiek maakt HTC deze keuze mogelijk ook omdat twee van zijn concurrenten eerder besloten hun bootloaders open te stellen.

Door een open bootloader kunnen gebruikers zonder al te veel moeite een custom-ROM op hun telefoon installeren. Achter deze custom-ROM’s schuilt een grote en zeer actieve community die veel dingen mogelijk maakt waar de fabrikanten geen brood inzien of denken dat het onmogelijk is. Zo stelde HTC bijvoorbeeld dat het niet mogelijk zou zijn om Sense 3.0 te draaien op een reeds uitgebrachte telefoon. Hobbyisten slaagden er echter in om Sense 3.0 werkend te krijgen op een HTC Desire HD.