1 min

HTC toestellen zijn zeer populair onder Android-ontwikkelaars om eigen roms voor te bouwen. Toen HTC begin dit jaar besloot de bootloaders af te sluiten kwam er dan ook veel kritiek. HTC herstelde zich snel en kondigde aan dat er een mogelijkheid kwam de bootloaders toch te unlocken. Nu zijn er meer details beschikbaar gekomen over het unlocken en een van de voorwaarden is dat je garantie (deels) vervalt bij het unlocken van de bootloader.

HTC heeft op haar Facebook pagina laten weten dat alle toestellen die in de toekomst worden gelanceerd allemaal zullen worden komen met een afgesloten (gelockte) bootloader. Via een webinterface die HTC binnenkort gaat lanceren zal het mogelijk worden om een unlock code te genereren voor je HTC-smartphone zodat de bootloader weer beschikbaar komt. Je moet voor het aanvragen van zo’n unlockcode enkele gegevens invullen over je toestel en akkoord gaan met bepaalde voorwaarden, waarin een gedeelte of de volledige garantie van het toestel komt te vervallen.

Alle toestellen van HTC die nu al in de omloop zijn met een gelockte bootloader zullen worden voorzien van firmware updates zodat ook voor deze toestellen een unlockcode kan worden aangevraagd.

HTC benadrukt dat het unlocken en aanpassen van je smartphone met andere roms niet zonder risico is. Het bedrijf gaat hier dan ook geen ondersteuning voor bieden. Deze stopt zodra de unlockcode is versterkt. Voor meer informatie zie de Facebook pagina van HTC.