Modern Warfare 3 zal geen leidend platform krijgen. Dat stelt Robert Bowing, creative strategist bij Ifinity Ward, in een interview. De game zal onafhankelijk worden ontwikkeld voor elk platform waarop de game beschikbaar komt. Hierdoor kunnen ook de kwaliteiten van elk platform goed worden benut.

Bij de ontwikkeling van veel games wordt er een platform als leidend gezien waarna de andere versies van de game daarvan worden afgeleid. Iets wat in sommige gevallen in het nadeel is van sommige consoles, in dit geval waren het de fanatieke PlayStation 3-gamers die bang waren voor een aftreksel van de Xbox 360-versie, omdat het gerucht ging dat Ifinity ward de Xbox 360-versie als leidend platform zou gebruiken. Dit gerucht heeft Robert Bowing nu dan ook de wereld uit geholpen. Bowing laat weten dat Infinity Ward de verschillende versies van de game los van elkaar zal ontwikkelen om zo de kwaliteit van de game te kunnen garanderen. Op deze manier benut de game optimaal de specifieke kwaliteiten van elke console.

Daarnaast stelde Bowing dat Modern Warfare 3 nooit onder de 60 frames per seconde zal duiken en er genoeg ruimte zijn om boven dat getal te blijven. Wel zou de PC-versie enkele unieke grafische kenmerken hebben omdat dit simpelweg niet mogelijk is op consoles. Modern Warfare 3 zal op 8 november van dit jaar verschijnen op zowel de PC, de Xbox 360 als op de PlayStation 3.