Door een fout van Skype werd er bij het uitvoeren van een update per ongeluk gamesoftware meegeïnstalleerd op de systemen van haar gebruikers. Skype heeft laten weten dat zij de fout betreurt en op zoek is naar een oplossing.

Vorige week trof een wereldwijde storing de internetbeldienst van Skype. Doordat het programma niet meer correct op wilde starten konden een groot aantal mensen geen gebruik meer maken van de dienst. Skype verhielp de problemen door een update uit te rollen. Echter bleek niet veel later dat er met deze update, ook software van het bedrijf Easybits werd meegeïnstalleerd op Windows-systemen. Dit bedrijf ontwikkeld software voor Skype Extras.

Op het forum van Skype maken veel gebruikers zich zorgen over de schadelijke gevolgen van deze software. Door veel skypers werd namelijk gedacht dat het hierbij ging om malware. Skype heeft echter laten weten dat het slechts gaat om een klein foutje en er zeker geen malware in het spel is. Wel laat Skype weten dat zij de fout betreuren en momenteel werken aan een oplossing. De uitrol van deze update is inmiddels stopgezet en vervangen door een nieuwe update.