1 min

Sony werkt momenteel niet aan een Playstation 4. De uitspraken van Kato zijn verkeerd begrepen volgens een woordvoerder van Sony. Sony zou momenteel alleen werken aan de nieuwe PlayStation Portable, met de werktitel NGP en niet aan een PlayStation 4.

Vorige week suggereerde financieel-directeur Masaru Kato dat Sony hard aan het werk is om de opvolger van de PlayStation 3 te maken. De stijgende onderzoekskosten waren te wijten aan de ontwikkeling van een nieuwe spelcomputer voor thuis.

Een woordvoerder van Sony vertelde aan het Japanse J-Cast News dat Kato niet over de PlayStation 4 sprak, maar doelde op de nieuw te verschijnen Playstation Portable. In januari van dit jaar kondigde Sony aan te werken aan een "Next Generation Portable" (NGP). Daarna is het maandenlang stil geweest rondom deze NGP, totdat gisteren uitlekte dat deze nieuwe handheld computer naar alle waarschijnlijkheid de naam ‘PlayStation Vita’ zal gaan dragen. De onthulling van de naam van de nieuwe gamneconsole zal hoogstwaarschijnlijk op de E3 beurs in Los Angeles plaatsvinden.

Of deze verklaring van Sony de juiste is blijft natuurlijk de vraag. Als Sony over 2 of misschien wel 3 jaar een nieuwe PlayStation op de markt wilt brengen dan zou het helemaal niet vreemd zijn als Sony nu al start met de ontwikkeling hiervan.