1 min Applications

‘Sony NGP gaat de naam PlayStation Vita dragen’

De naam van de nieuwe Sony NGP zal, naar alle waarschijnlijkheid, ‘Vita’ gaan worden. Dit valt af te leiden van een uitgelekte foto uit een brochure van Sony. Volgende week, tijdens de computer en videogamesbeurs E3, zal de naam waarschijnlijk officieel bekend worden gemaakt door Sony.

In januari kondigde Sony aan dat dit jaar de Next Generation Portable (NGP) op de markt zal verschijnen. Daarna is het stil gebleven rondom de nieuwe handheld console. Vandaag verscheen de eerste foto op de weblog van een blogger.

‘Sony NGP gaat de naam PlayStation Vita dragen’

De foto is afkomstig uit een brochure van Sony. Daarop is de naam ‘Vita’ duidelijk af te lezen. Of ‘Vita’ de definitieve naam wordt van de nieuwe handheld gameconsole, weten we volgende week pas zeker, bij de onthulling op de E3 beurs in Los Angeles.

Dat de ‘Vita’ een stuk krachtiger is dan zijn voorganger de PSP lijkt vrij duidelijk, gezien de werktitel ‘next generation portable’. De ‘Vita’ zal onder meer voorzien zijn van een vijf inch touchscreen, bewegingssensoren en een touchpad op de achterkant. Voor online gamers zal er ook een versie komen met ondersteuning voor 3G-netwerken.

Bron:Tweakers.net