2min

De aankondiging van de Wii U op de E3 beurs in Los Angeles heeft geen invloed op de bedrijfsvoering van Sony. Voorlopig wordt er nog niet gesproken over een opvolger van de succesvolle PlayStation 3.

Dat zegt Jack Tretton, de president van Sony Computer Entertainment America. "PlayStation 3 loopt in de pas. En vanuit technologisch oogpunt gezien denk ik niet dat het momenteel mogelijk is om meer vorderingen te maken", zegt Tretton tegen Forbes.

"Concurrenten hebben geprobeerd nieuwe features toe te voegen aan hun consoles. Deze features bestaan al bij de PlayStation 3. Daar hebben we flink in geïnvesteerd: het was alsof we een zware steen heuvelopwaarts rolden. We hebben een moeizame weg achter de rug, maar ik denk dat alles zich terugbetaalt. Daarom zullen we de komende tijd geen discussie starten over de opvolger van de PlayStation 3."

De introductie van de Wii U heeft geen enkele invloed hierop. Tretton: "Ik heb niets opgemerkt bij de aankondiging van Nintendo waarvan ik dacht ‘oh, we kunnen maar beter snel aan de slag gaan met een nieuwe PlayStation.’"

De laatste uitspraak van Tretton is een rake opmerking. Aandeelhouders lijken weinig vertrouwen in de nieuwe console te hebben. Daags na de introductie van Nintendo’s Wii U daalde de koers van Nintendo met 5,7 procent. De daarop volgende dag daalde de koers opnieuw met 4,6 procent. De koersdaling zet zich tot op heden voort waardoor het aandeel op het laagste punt in vijf jaar tijd staat.