Hoewel de consument nog weinig tot niets te horen heeft gekregen over de PlayStation 4, lijkt de ontwikkeling van deze console toch al in een vergevorderd stadium te verkeren. Volgens bronnen uit Taiwan zou de console nog dit jaar in productie gaan.

Mocht de ontwikkeling van de PlayStation 4 al zo ver gevorderd zijn, dan hadden we eigenlijk gedurende de E3 in mei al een aankondiging verwacht vanuit Sony. Dit is echter niet gebeurd en daarom adviseren we dan ook om dit nieuws met een stevige korrel zout te nemen. Er vinden echter nog een aantal Gamebeurzen plaats, wellicht dat Sony plannen heeft om gedurende één van deze beurzen meer nieuws uit de doeken te doen.

De afkomst van de bronnen liegen er echter niet om. Het zou gaan om bronnen binnen bedrijven die verschillende onderdelen voor de console moeten leveren. Foxconn en Pegatron Technology, bedrijven die ook verantwoordelijk waren voor de assemblage van de PlayStation 3, zouden tevens aan hebben gegeven dat de vierde PlayStation-console ook hier wordt geassembleerd.

Er zouden in 2012 al 20 miljoen stuks gereed moeten zijn voor de verkoop. Volgens de bronnen is de PlayStation 4 voorzien van een zelfde vorm van input als Microsoft’s Kinect-controller.

Sony heeft tot nog toe constant aangegeven dat er geen plannen zijn voor een PlayStation 4, ook Microsoft heeft nog weinig te kennen gegeven over een opvolger van de Xbox 360. De enige fabrikant die duidelijkheid verschaft is Nintendo, zij hebben voor 2012 de WiiU gepland.