Er gaan geruchten rond dat Microsoft op de E3 met een nieuwe abonnementsdienst zou komen. Dit nieuwe Xbox Live-pakket, het Diamond-pakket, zal als extra functie iptv ondersteunen wat toegang zou moeten geven tot streaming van tv-programma’s. Het pakket zal wel iets duurder zijn dan het Gold-pakket.

Volgens Winrumors zou dit nieuwe pakket er spoedig aankomen. Helaas wil deze website zijn bronnen niet vrijgeven. Volgens de site onderhandelt Microsoft al een tijdje met mediabedrijven. Deze bedrijven zullen gaan zorgen voor genoeg content in het IPTV-pakket. Het Diamond-pakket wordt Xbox Live-abonnees aangeboden tegen een kleine meerprijs, waardoor de gebruikers ook de mogelijkheid hebben om videocontent via een Xbox 360 te streamen.

In het Verenigd Koninkrijk worden via aanbieder Sky al sportevenementen via IPTV aangeboden op de Xbox 360-console. Ook is het daar mogelijk om via je avatar te communiceren met je vrienden, terwijl je naar een sportwedstrijd kijkt. Volgens Winrumors is het de bedoeling van Microsoft om een soortgelijk pakket in de VS aan te bieden.

Tevens zou Microsoft in gesprek zijn met kabelaars. Er is een mogelijkheid dat het via het Xbox Live-platform streamingvideocontent aanbiedt aan zijn kabelabonnees. Microsoft wil dit allemaal zo snel mogelijk afhandelen, want concurrent Apple heeft ook de nodige plannen voor een IPTV-dienst.