2min

Microsoft is bezig met de ontwikkeling van een Xbox set-top box, zo bevestigen meerdere bronnen tegenover The Verge. De Xbox set-top box moet een goedkoop alternatief worden voor de Xbox-console om toegang te krijgen tot de belangrijkste entertainmentdiensten van Microsoft.

Met de stap om een set-top box te ontwikkelen, probeert Microsoft om de aanwezigheid in de huiskamer van consumenten te vergroten door hen een keuze te geven uit een volledige next-gen Xbox-console of de set-top box. Het apparaat draait op de core-elementen van Windows 8 en ondersteunt ook de simpelere games voor de Xbox 360, hierbij moet waarschijnlijk gedacht worden aan Xbox Live Arcade-games.

Het staat voor Microsoft momenteel nog niet vast welke hardware in de set-top box gebruikt zal worden. Wel is duidelijk dat er een chipset in moet komen die altijd ingeschakeld is, zodat het apparaat bijna gelijk is opgestart wanneer deze geactiveerd wordt. Op dit moment onderzoekt Microsoft of het samen met TV OEM’s een complete Xbox TV-set kan aanbieden, waarbij de set-top box geïntegreerd is in een TV.

The Verge heeft aan Microsoft om een reactie gevraagd over de plannen voor de Xbox set-top box en het bedrijf reageerde hier heel zakelijk op zonder iets te bevestigen noch ontkennen: "De Xbox 360 heeft een nieuwe manier gevonden om zijn houdbaarheid te verlengen met de introductie van een controllerloze game-ervaring met Kinect, maar ook door de interface te veranderen en door nieuwe entertainment contentpartners in de hand te nemen. We denken altijd na hoe we ons platform kunnen verbeteren en hoe we de houdbaarheid van onze producten kunnen verlengen."