Microsoft heeft gisteren op haar persconferentie laten weten dat het inderdaad in meer landen iptv gaat uitrollen voor de Xbox 360, een gerucht wat gisteren al de ronde deed. Daarnaast gaat Microsoft ook Youtube beschikbaar maken op zijn Xbox 360 console.

Inmiddels kunnen al enkele landen genieten van iptv via Xbox Live, in Europa is de dienst bijvoorbeeld beschikbaar in het Verenigd Koninkrijk, hiervoor heeft Microsoft een deal met Sky gemaakt. Het aantal landen in Europa moet dit najaar verder worden uitgebreid, zo gaat Microsoft iptv leveren in Frankrijk, daarvoor heeft Microsoft in Canal Plus een goede partner gevonden. Ook in Australië kunnen ze gaan genieten van iptv, daar heeft Microsoft in Foxtel een partner gevonden.

Helaas werden zowel Nederland als België nog niet genoemd tijdens de presentatie, maar Microsoft gaf aan met nog meer bedrijven in verschillende landen in gesprek te zijn. Mogelijk komt Microsoft later dit jaar alsnog met een iptv dienst in Nederland. Er werd niet gesproken over nieuwe abonnementsvormen of extra kosten waardoor we ervanuit kunnen gaan dat de dienst voorlopig gratis zal zijn. Volgens de geruchten van gisteren zou er een nieuw duurder abonnement komen voor het iptv gedeelte, dat blijkt voorlopig dus niet zo te zijn.

Microsoft maakte ook bekend dat het Youtube beschikbaar gaat maken binnen de Xbox Live interface. Hiervoor gebruiken ze de Youtube XL versie, waarmee het ook mogelijk wordt om alle video’s van Youtube op je console te bekijken.