2min

Aan alle geruchten is een einde gekomen, Sony heeft de naam nu officieel bevestigd tijdens haar E3-persconferentie. De naam van de nieuwe handheld console met de werktitel Next Generation Portable(NGP) is PlayStation Vita. Vita betekent in het Italiaans leven. Het apparaat zal aankomende winter op de markt komen voor 249 euro.

Topman Kaz Hirai liet tijdens de persconferentie weten dat Vita leven betekent en dat deze handheld console een onderdeel van het leven van de gamer zal gaan worden. De PS Vita zal in twee versies verschijnen, een Wifi model voor 249 euro en een Wifi met 3G model voor 299 euro.

In de VS heeft Sony inmiddels al een deal gesloten met AT&T voor de 3G-functionaliteit. Gebruikers van de Vita die bij AT&T een abonnement nemen krijgen toegang tot het 3G-netwerk en alle Wifi hotspots van het bedrijf. De vraag blijft of Sony in meer landen op zoek gaat naar partners voor de 3G-functionaliteit of dat de providers het daar onderling zelf mogen bepalen.

Een leuke en handige functie die Sony in de Vita heeft verwerkt in de Near-functie oftwel de dichtbij-functie. Hiermee kan je met gamers spelen die in de buurt zijn, ook kan je elkaars prestaties en trophies bekijken. Tot slot laat Sony weten dat er een nieuwe handheld cross game-chat beschikbaar komt waarmee jet met andere spelers kan chatten zonder dat je hierbij dezelfde game moet hebben. Iets wat op de PlayStation 3 nog steeds niet mogelijk is.