1 min

Tags in dit artikel

,

De vorig jaar verschenen PlayStation Vita (review) krijgt een verbeterde opvolger. Dit maakte Sony bekend tijdens een persconferentie in Japan. De hernieuwde Vita krijgt onder andere een nieuw jasje en zal ook inwendig een kleine revolutie meemaken.

De opvolger van de Playstation Vita zal nog handzamer worden dankzij een gewichtsafname van 15 procent. Dit wordt bereikt door de behuizing van de handheld 20 procent dunner te maken. Hier bovenop wordt door Sony gesteld dat een opgeladen batterij in de nieuwe versie 6 uur zal meegaan. Bij de huidige Vita ligt deze gebruiksduur op 5 uur.

Het OLED-beeldscherm zal plaatsmaken voor een LCD-scherm. Inwendig zal de nieuwe Vita worden uitgerust met 1GB opslagcapaciteit, dit is extern uit te breiden met een Micro SD-kaart. Sony heeft besloten om in ieder geval in Japan de prijs voor de Micro SD-kaart naar beneden te brengen. De cover van de PlayStation Vita zal in zes kleuren beschikbaar zijn, waarvan enkele nog niet eerder toegepast bij de draagbare spelcomputer.

Wanneer de vernieuwde Vita in België en Nederland beschikbaar zal zijn is nog niet bekend. In Japan zal deze vanaf 10 oktober in de winkels liggen voor een prijs van 18.980 Japanse Yen, omgerekend zo’n 145 euro.